Sparbanken Eken lanserar Ekenhjärtat – Avsätter en miljon för att mildra effekterna av Corona

Pressmeddelande:

Sparbanken Eken avsätter en miljon kronor till initiativet Ekenhjärtat. Syftet med Ekenhjärtat är att
mildra effekterna för de som har drabbats hårt i spåren av coronakrisen. Stödet riktar sig främst till
föreningar/organisationer som tappat intäkter till följd av corona eller som på något sätt kan hjälpa
andra människor i vardagen.

– Samhället befinner sig just nu i en mycket tuff situation. Tuffare tider väntar sannolikt även för oss, men under många år har vi haft förmånen att gå med bra vinst och vi har därför muskler för att kunna hjälpa till.  Det känns självklart för oss att stötta samhället när det behövs som mest, säger Lars Olsson VD på Sparbanken Eken.

I Ekenhjärtat finns det möjlighet att söka ekonomiskt bidrag inom två områden:

Bra idéer som gör skillnad

Detta stöd ger möjlighet till ekonomiskt bidrag för att ge kraft till initiativ som på något sätt kan bidra till de som drabbas hårt i spåren av coronaviruset. Stödet riktar sig till föreningar och organisationer i bankens verksamhetsområde som kan erbjuda andra hjälp, aktivering eller underhållning i vardagen.

Föreningsstöd

Många föreningar och organisationer har tappat intäkter till följd av corona. Det kan vara ej genomförda eller inställda arrangemang som är en viktig inkomstkälla för föreningen eller organisationen. Genom Ekenhjärtat har de möjlighet att ansöka om ekonomiskt bidrag för kostnader eller uteblivna intäkter.

Ansökan och mer info finns på www.sparbankeneken.se/ekenhjärtat

Pressbilder: https://www.sparbankeneken.se/om-oss/press.html

Frågor:

Lars Olsson, VD Sparbanken Eken
Telefon  076-133 71 53

Anders Engqvist, Ordförande Sparbanken Eken

Telefon  070 – 575 62 04