Äldreboende

Torsgården

Torsgården ligger naturskönt i Lönashults kyrkby tre mil söder om Alvesta tätort.
Verksamheten består av äldreboendet Torsgården, gruppboende samt ett hemtjänstområde som omfattar Västra Torsås församling.

Torsgården är ett centralt serviceboende i Lönashult som drivs av Alvesta kommun. Runt serviceboendet finns fina stigar och anlagda promenader. För längre strövtåg finns ett elljusspår bara ett stenkast ifrån. Här finns fotvård och hårvård (måste beställas) samt närhet till lanthandel. På boendet finns en hjärtstartare och ett sittbadkar som fylls och töms med vatten medan man sitter i karet. Här anordnas olika aktiviteter såsom gymnastik och trevliga sammankomster. Det finns en matsal där det lagas god mat och där man även som utomstående kan beställa middag.

2017 utsågs Torsgården till ett av landets tio bästa äldreboende enligt Expressen som sammanställt Socialstyrelsens årliga undersökning av äldreomsorgen i Sverige ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?”.

Asken

I Grimslöv finns äldreboendet Asken som ligger vackert beläget mitt i samhället . Det är ett litet och trivsamt särskilt boende, med korttidsplatser och tillhörande hemtjänstområde.

Till respektive avdelning finns en större uteplats där man kan umgås  när vädret tillåter. Det finns även en gemensam samlingssal som kallas Blenda. Där finns dagverksamhet och andra aktiviteter för både de boende på Asken och de som bor i samhället med omnejd.
Maten levereras från Torsgården i Lönashult, förutom frukosten som lagas på plats.
I Grimslöv finns en ICA Nära-butik, bank, frisörsalong, fotvård, skola och förskolor.

För mer information om Alvesta kommuns äldreboenden kan du klicka här.