Primörfest & 1-års kalas

Vi vill fira för ett fantastiskt år och tacka alla fina kunder. Ni har kommit ut till oss fast vi ligger utanför 50-skyltarna för att besöka vår gårdsbutik, event eller njutit av gårdsbakat fika och på så vis stöttat oss och vår galna idé om att driva gårdsbutik och café mitt ute i skogen.

Helgen den 18-19 juni kl.10-16 har vi superkalas med Primörfest här på gården när vi firar 1år med gårdsbutik. En av höjdpunkterna blir på lördagen klockan 14:00 då Langes kommer och visar upp många av sommarens snyggheter med modevisning. Jenny har även lovat att ta med sig lite goa rabatterbjudande. 

Det blir en dag för hela familjen gammal som ung. I planeringen inför kalaset så sammankallade vi det styrande rådet för vårt familjeföretag och vår 5-årings bidrag var att han väldigt gärna ville boka en hoppborg som passar för ett storslaget kalas. Så vi har hyrt en STOR hoppborg på 40kvm med rutschkana, klätterdel, tunnlar och gångar. 

Biskafferiet tror vi kommer kunna erbjuda den första nyslungade primörhonungen för året vilket är en delikatess och ett måste till jordgubbarna. 

Ugglekull kommer att stå för de nyskördade  grönsakerna som de dessutom odlar själva på gården utanför Urshult. 

Vad vore midsommar, primörernas högtid, utan sill och rökt lax? Från Åsnens Rökeri kommer vi därför att ta in flera olika sorters inlagda sillar och självklart rökt lax. 

Till dryck så finns äppelmust i olika smaker från Äppelboden som de dessutom har vunnit flera priser för. Otroligt god och svalkande, perfekt till välkomstdrinken under sommarfesten. 

Småskaligt producerade ägg från trädgårdshöns, lammkött och sömnad står Västragården för utanför Ljungby. 

De vackraste handgjorda smyckena hittar du hos Linn från hennes märke Lily. Hon gör både halsband, armband och örhängen i trä, kristaller och blandat samt återbrukar gärna. Det gör att ditt smycke blir helt unikt. 

Familjen Stjärnkrans Handelsbod, vår gårdsbutik, kommer ha öppet som vanligt fast lite extra välfylld med delikatesser och hantverk från mer än 40 olika lokala producenter. Vi dukar även upp med extra mycket gofika och serverar nygräddade våfflor i trädgårdscaféet. 

Så boka in helgen redan nu. Fler nyhet och mer information kommer så håll koll på våra sociala medier. Varmt välkomna till oss i Rubbatorp 2, Lönashult!

Med vänlig hälsning,

Therese